Megkönnyebbülés

Különleges megkönnyebbülés Pádis egész terület karsztos, amely híressé vált köszönhetően Románia és azon túl. A legtöbb, ami tartalmazza az idegenforgalmi területen mutatja be a Pádis-fennsík karsztos az átlagos tengerszint feletti magassága 1200 méter. Plateau határos meredek, amelyek között a völgyek vad, gyors vizek, mély szurdokok és kanyonok még. A fennsík megfelelnek: dolinák, clints, Marmite, dolinák, szűrők, rugók, oszlopok, Hoanca, gödrök, barlangok.Barlangok Pádis területen szeretnének a dísztárgy: cseppkövek, sztalagmitok, oszlopok, drapériák, ágyfüggöny, stb. Vannak jégbarlangok a Pádis.

 

Éghajlat

Éghajlat Pádis terület nedves és hideg. Az éves átlaghőmérséklet 3 Celsius fok, nyáron eléri a 25 Celsius fok. Hó esik novemberben és tart egészen áprilisig.

A fennsík miatt karsztos domborzat, az éghajlat van egy speciális jelenség. Hideg levegő, nem folyik ki a völgyben éjjel, felhalmozódnak a dolinák, sok ilyen tavak dolinák, amely felhalmozódik a hőt. Este, a meleg levegő felemelkedik a tóra, és adja meg a réteget a hideg levegő, beszorult feletti fennsíkon. Így van egy kondenzvíz, amely okot ad sűrű ködben, egy réteg egy méter magas, hogy kúszik a földön, az úgynevezett padisană zenekar.

 

Vízrajzi hálózat

A Pádis több vízgyűjtőkön:

 • - Pádis a fő folyók: Gârjoaba, Trânghiesti, Renghii, éget és esetek, Varasoaia. A legérdekesebb jelenség, a karsztvidék 
  ez a medence Ponoarele száma 13.
 • - Egy másik medencében, Poiana Ponor, a politika jellemző. Után utazás a 3.4 km, a víz eltűnt Pádis jelennek meg Poiana Ponor Izbuc egy erős Izbucul Ponor (vagy Izbucul Poiana Ponor). Körülbelül 300 méterre Izbuc vizek Ponor földön újra eltűnnek a 6-7 szűrőket. A magas vízállás (esős időszakban), szűrők nem folyik ki a teljes összeget, és így felmerül egy tó.
 • - Medence Lost World, a két völgy: Spring Creek Bear és Sec. Barlangok (Izbucul Medve és Caput), avens (Gemanata, fekete, fedett). Caput-barlang végén egy kólát tó a városok Ponor felelős.
 • - Medence-Fortress Balileasa Ponor. Völgyi városok, dolinák, clints, Marmite. A víz ismét megjelenik Ponor Fortress Caput-barlang eltűnt formájában egy földalatti folyó egy barlangban galériában. Miután egy rövid távolságra a fény eltűnik a szájban egy barlang, amely indult útjára földalatti (1700M) a Valley City (vízesések, blúzok, 14 mély tavak).
 • - Barsa Pit, dolinák, a tó és 11 barlang (Zapodie, fekete, Glacier Barsa). 
  A fentieken túl vannak vízgyűjtők és a Szamos Szamos Boga.
 • - Meleg Szamos eredetileg Radeasa patak, belépő a városi Radesei után már jött egy másik barlangban. Miután egy kis kanyon kijáratánál a barlang és a torkolat két másik folyó, belép egy kanyonban egy ritka vad az Erdélyi-középhegység, az úgynevezett Szamos Szamos-szoros.
 • - Sárga, ami lemeríti a teljes medence Pádis-Fortress Ponor, kezdeni Izbucul Galbena. Ez egy nagy áramlás és a turbulens áram. Canyon, természetes ívek, barlangok, földalatti alagutak, vízesések, Marmite.
 • - Boga Boga karszt tavasszal kezdődik alatt kövek Boga. Keskeny szorosok, a legfontosabb mellékfolyói és a vízesések, tavak. A név-völgy Bulzului Galbena csatlakozik, és ad okot Cris Pietros.

 

A növényzet és állatvilág

Pádis erdők állnak, fenyő és bükk. A hiányosságok alpesi gyógynövények dominálnak; megfelelnek afinisurile, boróka bokrok és jneapan. A tisztásokon megfelelnek fânatele, az ország híres Moti rét. Ki akarja tudni spendoarea Virágok Clearing, a maga több millió virág, akkor látogasson el a június-júliusban. A július-augusztus közötti időszakban kaszálás, a maga bódító illatát, és erdei gyümölcsök. Szeptemberében, az erdők átlépett a helyiek és a turisták keresnek bogyók, gombák.

Sok vadon élő állatok a területen, de rejtőzködő, menekülő ember. Az egész nyaralás töltött Padis, szerencsés, ha látsz egy szarvas. Lásd azonban a legtöbb rétek, scurmături a kanok. 
Még mindig vannak medvék, vaddisznók, őzek és szarvasok, farkasok, a nyírfajd, a mókus. Hegyi patakok bővelkedik pisztráng.

Referenciák:

 • - Marcian Bleahu, Sever Bordea "Bihar-hegység, Vlegyásza" a kollekció "Monográfiák hegy" Sport-Travel Kiadó, 1981
 • - Cristian Pop, "turisztikai terület Pádis-monográfia" második kiadás, kiadó Chrysopeea Press, 1997